Er det billigst at købt brugt elbil eller benzin bil?

Er det billigst at købe en brugt elbil eller benzinbil?

Det er en stor beslutning at købe ny bil. Derfor er der også en del overvejelser, der er gode at gøre sig inden. Hvis du går fra en benzin- eller dieselbil til en elbil, så er der ovenikøbet nogle nye ting, du skal forholde dig til. Det bliver du klogere på her.

Hvor meget vil det koste

En af de overvejelser, der er ganske naturlige at gøre sig, når man overvejer at skifte biltype, er selvfølgelig prisen. Og det er jo heller ikke uden grund. Hvis du har råd til at skifte til elbil nu og her, så kan du måske finde ud af, hvor meget det vil koste dig sammenlignet med en benzinbil. Som f.eks en Nissan Qashqai brugt.

En undersøgelse fra 2018 fra Samlino.dk viser, at den årlige variable udgift til en elbil på 28.000 km ligger på cirka 21.000 kroner. Til sammenligning vil den årlige variable udgift til en benzinbil på 28.000 km ligge på cirka 32.000 kroner. Dermed kan du altså spare 11.000 kroner om året ved at køre elbil frem for benzinbil – og det er jo en stor besparelse. Selvom elbiler altså er dyrere at købe, så kan de altså være billigere at køre i på sigt, hvis man kører mange kilometer om året.

Hvad med prisen på brugte biler

Det er ikke kun nyere biler, der kan fås som elbiler i dagens Danmark. Du kan også sagtens finde brugte elbiler, der stadig har masser af km tilbage i tanken – eller batteriet om man vil. Hvis du tager et kig rundt på nettet efter en brugt elbil, så vil du se en lang række forskellige brugte elbiler fra populære mærker som Nissan og BMW til mere ukendte mærker som Maxus eller Polestar. Gode råd er dog dyre, men her kan det være en god idé at lytte til din forhandler eller din mekaniker forud for et evt. køb – især hvis du ikke selv har særlig meget knowhow indenfor emnet elektricitet og biler generelt.

Undersøg markedet grundigt

Derudover er det altid en god idé at undersøge markedet grundigt inden et evt. bilkøb – uanset om du vælger benzin-, diesel- eller elbil. Du kan nemlig blive overrasket over hvor meget bilen faktisk kan holde i værdi – især hvis der er tale om en bil med lav km-stand eller en sjælden farvekombination. Dertil har vi også set at man fra politisk side, forsøger at sænke afgiften på elbiler, hvilket igen, kan gøre det økonomisk mere attraktivt at vælge en brugt elbil.